tisdag 29 november 2016

Skånska dagbladet

Suddig recension i Skånska dagbladet

Nu har det stått om boken i tidningen igen! Och denna gång är det faktiskt en liten recension och inte bara ett omnämnande. Så här står det (om man får ont i ögonen av att läsa suddet här ovan):

I Elin Säfströms En väktares bekännelser ( Gilla Böcker) möter vi Tilda. Precis som sin mormor har Tilda ett uppdrag, hon är väktare. Det innebär att hon ska hålla koll på alla troll, älvor, tomtar och annat oknytt så att de inte visar sig för människor och inte ställer till det. Ett uppdrag som ibland kan vara nog så besvärligt som när det gäller att avhysa jordvättar ur skolans källare eller att läxa upp ett gäng överförfriskade tomtar som skojar med småkillar. Men nu, när Tilda dessutom är ensam väktare i hela Stockholm eftersom mormor hjälper till i Norrland, sker det märkligt kusliga saker. Barn och ungdomar försvinner spårlöst och det går rykten om en riktigt ond häxa. 

Tilda är samtidigt en helt vanlig tjej som går i nian och har alla de tankar och bekymmer som femtonåringar har. Hur ska hon reda ut allt detta? Mysryslig, spännande och mycket välskriven med ett målande språk som man alltför sällan stöter på i ungdomslitteraturen.

Jag blir så sjukt glad när folk gillar språket. Faktum är att jag har ansträngt mig rätt mycket på den fronten. Tack, Karin Anderberg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar