måndag 25 september 2017

Boklysten faller pladask

Någonting så här kan det ha sett ut när Boklysten föll pladask (Källa)

När man talar om trollen, liksom (no pun intended). Nu har Boklysten - som jag visste hade läst Visheten vaknar - recenserat boken. Hon är odelat positiv och extremt rar i sitt omdöme.

Jag läste första boken om Tilda för nästan ett år sedan och blev otroligt glad när den här andra delen dök upp i brevlådan. Jag älskade En väktares bekännelser så jag hade höga förväntningar på den här.

Jag föll pladask för den här boken också och bara njöt av att läsa den. Den här gången är det troll som står i centrum för berättelsen och än en gång påminns jag om trollena i den tecknade filmen Trolltyg i tomteskogen , som maken och jag tittar på lite då och då. Trollen i den är precis som jag tänker mig att trollen i de här böckerna är, lite långsamma, klumpiga, dumma och fula.

Den här boken får mig också att småfnissa medan jag läser den, Tilda är väldigt träffsäker i sina funderingar kring de olika slags rådare som lever i Stockholm och det roar mig enormt mycket att läsa om t ex tomtar som lever rövare i för mig bekanta miljöer. Grummegänget är fortfarande lite extra speciella för mig.

 När jag läser ungdomsböcker har jag ibland svårt att relatera till en åldersgrupp som för mig ligger ganska långt bak i tiden, men i böckerna om Tilda uppkommer aldrig det problemet. Jag kommer mycket väl ihåg alla de där känslorna när man var förtjust i någon och hur viktiga kompisarna var. Något som jag mycket väl kommer ihåg är också hur det kändes när man var tvungen att följa med på något idiotiskt som föräldrarna hittat på och som de tyckte var jättekul men som jag bara hatade. Beskrivningen av utflykten med Stefan är helt enkelt obetalbar! Igenkänningsfaktorn är otroligt hög där och jag påminns direkt av alla de där skidresorna som jag var tvungen att åka på med familjen när jag var ungefär i Tildas ålder.

Jag är väldigt förtjust i den här serien och hoppas att det inte dröjer alltför länge innan nästa bok om Tilde kommer. 

Även jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan nästa bok kommer - skriver för fullt!

I övrigt ramlade det in två betyg till på Goodreads igår (en ökning med 33%!): En fyra och en femma! Snittbetyget ligger just nu på otroliga 4,38! NU är det definitivt det högsta snitt jag någonsin kommer att ha för någon av mig författad bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar