fredag 27 oktober 2017

Prickiga Paula och Visheten vaknar

Prickiga Paula gillar sid 281 (Källa)

Prickiga Paula får väl ändå sägas vara barn- och ungdomsböckernas mesta bloggare. Hon är så himla härlig - och som en ren bonus, lätt att känna igen! Jag, som är så ansiktsblind, kunde lätt identifiera henne i bokmässevimlet när det begav sig. Vid det tillfället berättade hon att hon höll på att läsa Visheten vaknar. Så här skriver hon om den:

Att vara sexton år det är aldrig särskilt lätt, kompisar som inte kommer överens med varandra. Att vara kär och flera gånger vara påväg att få sin första kyss men alltid kommer det en älva eller tomte emellan. Att mamma träffat en ny kille som Tilda inte alls tycker om. Hunden Dumpe mår inget bra och Tilda är rolig för honom. Lite lite lättare blir saker när hon lyckas få en hustomte till farmor.

Mitt i alla detta så börjar trollen bete sig konstigt. Konstigt till och med för att vara troll. Visheten är påväg att vakna. Visheten är trollet som sovit i hundratals år och som när han vaknar ska ta sig ett människooffer ... Hur ska Tilda rädda världen/Stockholm undan Visheten? Är mormor att räkna med som hjälp?

Elin Säfström skriver med humor, värme och lurar läsaren på bästa sätt. Älskar när Tilda inser att hennes fördomar och att hennes tankar borde tänkas på andra sätt (vill inte spoila men sidan 281!!). Jag längtar efter fler böcker om Tilda!


Tack så hjärtligt, Paula!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar