torsdag 26 januari 2017

En av Lenas godsaker

Bland Lenas godsaker hittas min bok (Källa)

På bloggen Mest Lenas Godsaker har min bok funnits med som en del av en boktolva för 2017 och hon har alltså hunnit med att läsa nu.

En väktares bekännelser av Elin Säftröm kom ut i höstas och är författarinnans debutroman. Det är en ungdomsroman för åldersgrupp 12 - 15 år. Hade velat läsa den direkt när den kom hem, men den har tyvärr blivit liggande några månader, men nu är den äntligen läst. Tack Gilla Böcker för den trevliga och fina boken!

...

Redan när jag läste handlingen så trodde jag att boken skulle falla mig i smaken, och jag hade verkligen rätt. Det här var en charmig, rolig och spännande fantasyberättelse som utspelar sig mitt i Stockholm. Här figurerar troll, tomtar, älvor och allehanda andra varelser som vår huvudkaraktär Tilda skall försöka hålla ordning på. Dessutom får hon utreda några  försvinnanden där tillvägagångssätten är märkliga. Hennes metoder att lösa vissa problem lockar till skratt. Förutom Tildas minst sagt konstiga jobb så handlar storyn lite om hennes familjeproblem med en mamma som mår dåligt och en pappa som är död. Sedan är hon ju lite förtjust i Hakim, men dessa saker tar absolut inte över utan det är på hennes väktarjobb som storyn fokuserar mest. Språket är så lättsamt och hela berättelsen är otroligt fantasifull och jag kan absolut rekommendera både ung och gammal att läsa berättelsen.

Betyg: 4 / 5

Så himla roligt när folk gillar. Man vänjer sig aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar