fredag 20 april 2018

Missat Boktycke?!


Boktycke flinar (Källa)

Alltså, hur har jag kunnat missa detta? Eller har jag sett det, skrivit om det här och bara glömt? Kan i alla fall inte hitta någonting på denna blogg. Det rör sig om en recension av Visheten vaknar från oktober 2017 på bloggen Boktycke och den är så fin att jag möjligtvis fått någon slags mental blockering som handlar om att jag inte kan ta in så mycket positivitet på en gång.

Så här skriver Anna:

För lite mer än ett år sedan var jag på bokmässan och blev tipsad av en författare att jag skulle läsa En väktares bekännelser om jag tycker om fantasy. Givetvis så blev jag intresserad och ett ex av boken fick följa med mig hem. Det var den första bekantskapen med Elin Säfströms urban fantasy som utspelar sig i Stockholm, och jag blev helt fast.

Visheten vaknar är alltså uppföljaren och mellanboken i en planerad trilogi. För min del får Säfström gärna skriva tio böcker till om Tilda och hennes äventyr med troll, tomtar, älvor och vittror. I min recension av första boken så skrev jag att detta är den sortens berättelse som jag saknar i svenska ungdomsböcker, den ståndpunkten håller jag fortfarande. Humor, äventyr, vardag och härliga karaktärer, det är en blandning som är perfekt för mig.

Tilda är en karaktär som är lätt att tycka om och heja på. Dessutom gillar jag många av bikaraktärerna som Vide (han är så gullig mot Tilda haha), Natta och Grumpe. Mysteriet är spännande och givetvis gissade jag rätt, fast det beror på att jag under berättelsens gång har typ misstänkt varenda karaktär för att vara boven/offret. Handlingen är med andra ord inte förutsägbar vilket är ett stort plus.

Under läsningens gång satte sig min man ner bredvid mig och konstaterade “Du gillar boken du läser.”
Jag: “Ja… hur vet du det?”
Han: “Du sitter och flinar hela tiden.”

Japp, den här boken fick mig att le nästan konstant. Om man läser den här boken utan att dra på läpparna en enda gång så måste det vara något fel på ens humor.

Finns egentligen inte så mycket mer att säga. Elin Säfström har blivit en av mina favoriter när det kommer till svenska författare. Har du inte läst böckerna i denna serie än så rekommenderar jag starkt att du plockar upp dem på direkten!

Men liksom, hallå!! Det är världens finaste recension! Tack, Anna!!!

3 kommentarer:

 1. Lite mer rolig info för dig: jag träffade Anna lite senare den dagen när hon halade upp "En väktares bekännelser" och fick klämma och kika på den. Det kan ha varit då jag blev intresserad av att läsa boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pay attention, David! Detta är en recension för Visheten vaknar från oktober 2017. MEN det är inte omöjligt att du träffade henne på Bokmässan(?) 2016 och att du då fick stifta personlig, om än ytlig bekantskap med En väktares bekännelser. Dock kanske jag måste påminna dig om att jag fick böna och be per mail om att du skulle ta emot ett recex ... Jag citerar från ditt svar: "Jag har faktiskt varit på väg att fråga om ett recensionsexemplar på boken exempelvis på Bokmässan (men kön var skitlång just då i montern så jag gav upp)". Måttligt intresserad, m.a.o.:)

   Radera
 2. flåt, jag var lite trött när jag skrev, trots att klockan tydligen var strax efter 14. 2016 var det. Men jag hävdar fortfarande att det var för lång kö, men det löste sig elegant till slut ändå tycker jag!

  SvaraRadera