tisdag 25 juni 2019

Här blir det inte många barn gjorda

Två femmor på Goodreads i juni ändå! (Källa)

Tänk så fort böcker liksom dör, eller i alla fall försvinner från radarn. Den här serien kom ju ut i september 2016, 2017 respektive 2018, men det står redan nästan helt stilla. Det var länge sedan jag hittade någonting på Instagram eller liknande. Nu såg jag i alla fall att jag fått två nya betyg för En väktares bekännelser på Goodreads (totalt är jag nu uppe i 142 betyg för den boken där) och båda var femmor. Det känns i alla fall ganska bra. Eller, ok, jättebra:) Med en av dessa femmor medföljde dessutom en recension:

Det tog mig ca 50 sidor för att komma in i historien och bli riktigt vän med alla karaktärerna men sedan var vi det med råge. Allting är bra med den här boken, trots att jag var skeptisk till om tomtar och troll verkligen skulle passa mig. 
Tilda, som är femton år, lämnas ensam som väktare när hennes mormor åker upp till Norrland för att hjälpa till då det blivit rejäla problem med trollen där. Inga problem, tänker Tilda, men snart börjar problemen även hopa sig i hennes område.
Jag gillar verkligen Tilda och hennes tonårspersonlighet. Hon har kärleksproblem som alla tonåringar, lärare hon inte går ihop med och en mamma som hon absolut inte kan prata med om någonting. Hon har även en tomte som allt som oftast dyker upp och drar henne i byxbenet och ber henne komma när något är på gång...och en älva som heter Vide och inte alls beter sig som de andra älvorna i parken.

Då jag läst recensioner även om nästkommande bok om Tilda kan jag inte vänta på att få tag på den i sommar!

Tackar, Teolinda Stark! (Vilket f.ö. måste vara världens coolaste namn.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar