måndag 14 maj 2018

Agnes förväntningar överträffas

Överträffade förväntningar (Källa)

Unga, redan oerhört etablerade bokbloggaren Agnes Lindholm som tidigare recenserat En väktares bekännelser har nu även haft vänligheten att läsa Visheten vaknar. Och hon gillar den! Det jag gick igång på så oerhört i hennes tidigare recension - nämligen att hon tyckte att det nästan blev lite väl vardagligt ibland - tycks hålla i sig, även om hon formulerar sig på ett annat sätt denna gång.

Förstår ni hur spännande det skulle vara att leva i en värld fylld av tomtar som tar hand om oss, troll som hittar på hyss och älvor som dansar? Fast enligt Tilda verkar det ganska jobbigt också. Hon har ett stort ansvar på sina axlar och mycket att stå i. Jag tycker verkligen att Elin Säfströms böcker om Tilda sticker ut från mängden. Det är varken en fantasybok eller en vanlig ungdomsbok utan en ungdomsbok med fantasyinslag vilket gör den unik. Ingen annan bok jag läst liknar En väktares bekännelser och Visheten vaknar. Jag gillar verkligen blandningen mellan vardag och väsen. Man får både ta del av Tildas vardag gällande att hålla kolla på alla rådare,men också i skolan där det handlar om plugg, kompisar och kärlek. Jag kan känna igen mig mycket i Tilda samtidigt som hon har en helt annan vardag än mig och jag uppskattar verkligen att läsa om henne. 

Jag rekommenderar verkligen En väktares bekännelser-trilogin till alla från 12 år ungefär. Många skulle gilla dem och dessutom är den lätt att läsa. Kapitlen är korta och det går snabbt att ta sig fram i böckerna. De är aldrig tråkiga och man vill hela tiden fortsätta läsa. 

När jag fick Visheten vaknar hemskickad hade Elin Säfström skrivit i boken att hon hoppades att jag överraskades även av den här boken. Det gjorde jag sannerligen! Hon överträffade mina förväntningar än en gång och jag gillade verkligen boken! Det är så coolt att Elin Säfström lyckats få med både fantasy, vardag, tonårsliv, vänskap, kärlek och humor i en och samma bok. Jag ger Visheten vaknar 4 av 5 ugglor!

"En ungdomsbok med fantasyinslag", liksom. Fråga mig inte varför, men jag blir överlycklig över det sättet att uppfatta boken.

Tack, Agnes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar